zelf je huis laten bouwen

nieuwbouw     .     verbouwingen     .     interieurs     .     badkamers

De Zaanse Eilanden

Op het plangebied naast het station Zaandam en een kwartier met de trein naar Amsterdam, worden drie eilanden aangelegd. Er kan een kavel gekocht worden (of verkregen in erfpacht) om een eigen huis erop te laten bouwen. Alle woningen komen aan het water te liggen.
Voor dit project tekenden wij een conceptwoning; een voorbeeld, omdat we het uiteindelijke ontwerp, de indeling en de mogelijkheden, samen met de gebruiker maken. Het huis is duurzaam in materiaal- en energieverbruik en is onderhoudsarm.
Onze insteek is dat binnen het ontwerp varianten mogelijk zijn, die passen bij de wensen van deze tijd: een huis dat deels onder te verhuren is, een huis gericht op mantelzorg (inwonende ouders of kind) of een huis dat met kleine toevoegingen geschikt te maken is als ouderenwoning.

Naast de conceptwoning hebben wij twee woningvarianten verder uitgewerkt; een heel kleine compacte (groei)woning en een wat ruimere variant met vide.
Van deze drie woningen zijn bovendien begrotingen voorhanden, die wij graag als rekenvoorbeeld met u delen. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking met schetssessie.

pdf  Paneel ‘De Zaanse Eilanden’

Voor meer informatie over De Zaanse Eilanden.

 

Het Nieuwe Zaanse Huis

Het Nieuwe Zaanse Huis is de eigentijdse variant op het traditionele Zaanse huis. Het is een houten huis waarbij duurzaamheid en de historische verwijzing uitgangspunten zijn. Bovendien wordt dit Nieuwe Zaanse Huis betaalbaar en daarmee, net als vroeger, ook toegankelijk voor de ‘gewone’ man of vrouw.

De woningen worden energieneutraal gebouwd en met gebruik van duurzame materialen en de toekomstige bewoners heeft zelf de ruimte grootte en indeling van het huis te bepalen.

HNZH is een initiatief van HenNK, De Bouwwinkel en Islant Atelier voor Stedebouw