wie zijn wij

Wie zijn wij?

Vertrek en thuiskomen, maatwerk en oude jassen.
Een plaats om te eten en te slapen; een plaats die je beschermt tegen het weer en je vijanden. Dat is de essentie van een woning, vroeger en nu. Thuis moet je je veilig en prettig voelen: je woning is de basis van waaruit je functioneert.
Een goed ontworpen huis combineert de perfecte pasvorm van een maatkostuum met het vertrouwde gemak van een oude jas. Wij bieden u die combinatie.

HenNK
Een klein, flexibel bureau voor architectuur en  interieurarchitectuur (binnenhuisarchitectuur) in Zaandam. Ons werkgebied ligt niet alleen in de Zaanstreek. Wij richten ons op heel Noord Holland, maar doen ook vaak projecten daarbuiten.
Deze site richt zich speciaal op particulieren met een eigen woning. HenNK werkt echter ook voor zeer uiteenlopende zakelijke opdrachtgevers. Meer informatie kunt u vinden op onze site www.HenNK.nl en www.kind-en-ruimte.nl.
HenNK komt met even verrassende als efficiënte ideeën en biedt een oplossingsgerichte aanpak. Wij hebben een open oog en oor voor wat uw hart sneller doet kloppen. En natuurlijk zijn en blijven wij uw persoonlijke aanspreekpunt.

Breed
HenNK werkt breed. Voor een complete verbouwing van uw eigen huis, van ontwerp tot uitvoering, zijn wij een ervaren partij. Maar ook voor een kleuradvies, een verbouwing van uw zolder, keuken of badkamer, of het bij de woning betrekken van de garage, kunt u bij ons terecht.

Puzzelaars
Onze projecten hebben vaak een zeker puzzelgehalte. Kijken wat er binnen een beperkt budget mogelijk is, onderzoeken hoe we een bestaande structuur optimaal kunnen benutten, uitvinden hoe een groot programma (veel wensen en eisen) in een kleine ruimte onder te brengen is: dat zijn de uitdagingen die we graag aangaan.

De mens
Bij alles wat we doen en bedenken staat de mens centraal: u als opdrachtgever en toekomstige gebruiker van de ruimte. We vertalen uw wensen en mogelijkheden in een ontwerp waarin – naast het beschikbare budget – functionaliteit, duurzaamheid en ruimtelijke beleving belangrijke rollen spelen.

H en NK zijn Martijn van der Hout en Tanja Nieuwenhuyzen Kruseman. In 1996 besloten zij hun krachten te bundelen en als team hun diensten aan te bieden. Van 1998 tot 2010 werkte het duo ook onder de naam STUDIO AI.

Martijn van der Hout
Als architect kun je een ontwerpproces vanuit allerlei invalshoeken oppakken. Voor Martijn van der Hout is die invalshoek altijd hetzelfde: de mens. Duurzaamheid, milieu en hergebruik zijn ook daarom belangrijke thema’s in zijn werk.

Tanja Nieuwenhuyzen Kruseman
Voor een interieurarchitect (binnenhuisarchitect) is vooral de schaal en de focus wat anders. Ook hier staat de mens centraal. De nadruk ligt op welbevinden, inspireren, ruimte bieden om een mens op z’n best te laten functioneren, werken, wonen, leren en opgroeien.
Tanja is als gastdocent actief bij Styling Academie Artemis, Amsterdam.