portfolio verbouwing – uitbreiding

nieuwbouw     .     verbouwing en uitbreiding     .     interieurs     .     badkamers

Verbouwing woning Berkhout:
Gehele indeling woning is leeggehaald. Trap en voordeur zijn terug op hun oorspronkelijke plek en de keuken is in de voormalige schuur geplaatst. Een vide verbindt verdieping met de begane grond die verder helemaal open is gehouden. Dit alles, in combinatie met grotere glasvlakken naar de achtertuin met vrij uitzicht, leef- en ademruimte.

Verbouwing appartement (hs) Amsterdam:
Woning heeft een riante tuin op het zuiden, maar de woonkamer was gesitueerd aan de straatzijde.
De totale indeling is herzien, de plattegrond bijna geheel leeggemaakt. De grote nieuwe woon- en leefruimte met zitkuil ligt aan de tuin en heeft een wat rauw en industrieel karakter gekregen met ruw hout en metselwerk, maar ook met een glanzend witte gietvloer.

Verbouwing woning te Akersloot:
Bestaande plattegrond had veel onbenutte ruimte, zoals een lange smalle entreegang. Maar hoe dan de woonkamer te bereiken? Uit een aantal varianten kreeg deze deze plattegrond de voorkeur: de gang is verdwenen en maakt deel uit van de ruimte. Een open leefkeuken wordt alleen door een vrijstaand meubel van het woongedeelte gescheiden.

Verbouwing woning Heemstede:
De fraaie jaren 30-woning werd geheel gerenoveerd. De woning kreeg een schuine uitbreiding (met het oog op de zonligging en de ruimtelijkheid van de tuin) met daarin een bijkeuken en entree voor de kinderen. Boven kwam een grotere badkamer en de zolder werd beter ingedeeld om ruimte te creëren voor o.a. een zelfstandige kamer met badkamer (voor een au pair).

Verbouwing woning Amsterdam Noord:
Deze wat krappe woning kreeg een uitbreiding aan de achterkant die ruimte biedt aan een zonnige woonkeuken.
Het geheel moest er uitzien alsof het nooit anders was geweest: geen spannende contrast tussen oud en nieuw, maar een bescheiden voortzetting van de stijl van het huis.

Meer verbouwingen: